Testmailing | Moditech.com
Tuesday, March 29th 2016
Read our Technology Update online

Find us at:      

Testmailing

Autofabrikanten ontwerpen en produceren voortdurend auto’s die veiliger en zuiniger zijn waarmee ook de mogelijke gevaren en uitdagingen voor de hulpverlener in ontwikkeling blijven. De uitbreiding van het veiligheidsgordelsysteem met de heupgordelspanner is hier een mooi voorbeeld van.

U leest er meer over in deze technology update!

VERSCHILLENDE TYPE GORDELSPANNERS
De gordelspanner heeft als doel om het lichaam van de inzittende op zijn plek te houden door de speling tussen gordel en lichaam te verminderen. Het voorkomt dat de inzittende met het zogenoemde ‘duik-effect’ onder hun gordel door glijdt en daardoor niet goed gepositioneerd is om te worden opgevangen door de airbag.

Er zijn twee verschillende systemen voor het strak trekken van de gordel: de mechanische en pyrotechnische spanner. Bij het eerste systeem wordt de gordel aangespannen door middel van een voorgespannen veer. Bij het tweede systeem gebeurt dit door een pyrotechnische lading die ook wordt gebruikt voor het activeren van een airbag. Sinds 2001 zijn bijna alle gordelspanners pyrotechnisch.

Naast de verschillende activeringssystemen is de gordelspanner ook te verdelen in drie verschillende typen:

  • Gordel-oprolautomaat-spanner
  • Gordelslot-spanner
  • Heupgordel-spanner

1. De gordel-oprolautomaat-spanner:

  

2. De-gordelslot-spanner:

3. Heupgordel-spanner:

De gordel-oprolautomaat-spanner en/of gordelslot-spanner worden al heel lang gebruikt, soms ook in combinatie met elkaar. De laatste jaren zien we echter een verschuiving naar een combinatie van de gordel-oprolautomaat-spanner en de heupgordel-spanner.

De locatie van de gordel-oprolautomaat-spanner en gordelslot-spanner is bij de meeste voertuig gelijk. Deze bevindt zich vrijwel altijd onder in de B-stijl, respectievelijk aan de binnenzijde van de stoel. Dit is uiteraard een voordeel voor de hulpverlener. Men zal hier niet zo snel op verrassingen stuiten. 

HEUPGORDEL-SPANNER
Voor de heupgordel-spanners ligt dit echter anders. Deze zijn beschikbaar in meerdere uitvoeringen en kunnen zich op verschillende locaties bevinden:

  • Gemonteerd aan de stoel
  • Gemonteerd aan de carrosserie
  • Gemonteerd in de B-stijl
  • Gemonteerd in de deur

In onderstaande wordt aangegeven hoe de locatie van de gordelspanner in het CRS correspondeert met het type gordelspanner.

Gemonteerd aan de stoel:
De locatie van de gordelspanner aan de stoel wordt in het Crash Recovery System verduidelijkt doordat de locatie van de heupgordel-spanner eveneens aan de stoel vast zit. Met het verwijderen van de stoel, zal de gordelspanner ook verdwijnen.

Gemonteerd aan de carrosserie:
De heupgordel-spanner op deze locatie is te benaderen wanneer zijkant en stoelen verwijderd worden. De heupgordel-spanner blijft zichtbaar, wat betekent dat hij dus vast zit aan de carrosserie. Het Crash Recovery System maakt ook onderscheid in de richting van de cilinder. In onderstaande afbeelding wijst de cilinder van de heupgordel-spanner naar voren.

Een voorbeeld waarin de cilinder naar achteren wijst:

Gemonteerd in de B-stijl:
In dit voorbeeld is de heupgordel-spanner samen met de gordel-oprolautomaat-spanner in de B-stijl gemonteerd. Bij het aanspannen van de heupgordel-spanner wordt de gordel in de B-stijl omhoog aangetrokken. In het Crash Recovery System zal de heupgordel-spanner net als de gordel-oprolautomaat met de B-stijl en deuren verdwijnen bij het verwijderen van de zijkant.

Gemonteerd in de deur:
Bij bepaalde voertuigen, voornamelijk pick-up modellen, worden de achterdeuren en B-stijl samengevoegd. Hierbij scharnieren de deuren aan de achterzijde. Dit soort deuren worden ook wel zelfmoorddeuren genoemd. Na het openen van deze deuren heeft men volledig toegang tot de hele zijkant van het interieur. De heupgordel-spanner gemonteerd in de deur zal met het verwijderen van de zijkant in het Crash Recovery System mee verdwijnen. Ook dit vormt een goede aanwijzing voor de locatie en het type gordelspanner.

FORD MUSTANG
Moditech streeft er vanzelfsprekend naar de heupgordel-spanner zo waarheidsgetrouw weer te geven in het Crash Recovery System. Een voorbeeld van een nieuwe variatie op de heupgordelspanner is hieronder zichtbaar bij de nieuwe Ford Mustang die in november vorig jaar is toegevoegd aan de CRS database.

 

Vergeet niet uw database-update te downloaden! Vragen? U kunt ons bereiken via marketing@moditech.com.